Balassi Kiadó

Szerző

Sorozatok

Hírlevél

Cimkék

Kínai Olasz Német

Pintér-Nagy Katalin, A hunok és az avarok fegyverzete, harcmodora az írott források alapján

Pintér-Nagy Katalin, A hunok és az avarok fegyverzete, harcmodora az írott források alapján

A nomád népek harcmodora kapcsán az írott források többsége elsősorban a könnyűfegyverzetű lovasság jelentőségét emeli ki.

Folytatás itt!

Kiadói ár!
2,100 Ft áfával

3,000 Ft áfával

(Az árat csökkentettünk 30 %-kal.)

Készletjelentés:

36 db készleten


A korabeli szerzők által sokszor használt toposzokat a modern kutatás is sokáig elfogadta. Az írott és régészeti források, valamint képi ábrázolások tüzetesebb vizsgálata során megállapítható, hogy e népek hadi repertoárja sokkal változatosabb volt, a könnyűfegyverzetű lovasság mellett rendelkeztek nehézfegyverzetű lovassággal, gyalogsággal és ostromtechnikával is.

A szerző célja a hun és az avar hadsereg fegyverzetére és harcmodorára vonatkozó írott források elemzése: egyrészt a vizsgált népek fegyverterminusainak összegyűjtése, értelmezése (esetenként régészeti anyaggal való összevetése), másrészt a harcmodoruk leírásának áttekintése. Különösen az olyan területekre összpontosít (például nehézfegyverzetű lovasság, gyalogság, ostromtechnika), amely egységeket eddig kevésbé hangsúlyozták a nomád népek esetében. A könyv az írott források általános ismertetésén kívül két nagy fejezetből áll, amelyekben a hunok és az avarok fegyverzetével és harcmodorával foglalkozik.

  • Kiadás éve: 2017
  • Terjedelem: 224 oldal, ábrák, térképek
  • Kötés: kartonált
  • Fomátum: B/5
  • ISSN 1215-4024

ISBN 978-963-456-018-0

Még nincsenek vélemények. Esetleg Ön?

Csak regisztrált felhasználóink írhatnak véleményt! Kérjük, regisztráljon!Kosár  

(üres)

 

 

KÖNYVESBOLTUNK