Balassi Kiadó

Szerző

Sorozatok

Hírlevél

Cimkék

Kínai Olasz Német

Kálmán C. György, „Dehogyis terem citromfán”

Kálmán C. György, „Dehogyis terem citromfán”

Irodalomelméleti írások

Folytatás itt!

Kiadói ár!
1,820 Ft áfával

2,600 Ft áfával

(Az árat csökkentettünk 30 %-kal.)

Készletjelentés:

27 db készleten


Az irodalomtörténet-írás, a fordítás, a szövegek belső szerkezetének néhány sajátossága – ennek a kötetnek fő témái – komor, rágós, nemegyszer unalmas tárgyak. Ráadásul nehéz róluk véglegeset, meghatározót állítani.

Éppen ezért a kötet tanulmányai inkább a kérdésekre, a végiggondolásra érdemes utakra és kitérőkre összpontosítanak. Azt mutatják meg, hogy az irodalomról való töprengés mindig sokféle, a megközelítések is, az eredmények is – és persze az egyéni vonzalmak is. És ha ezt kutató és olvasó egyaránt nagyon komolyan veszi is, mindig van mód a könnyedségre, a kételkedésre, önmagunkban is, és az érthető, közvetlen megfogalmazásra. Gyakran tehetünk egymásnak ellentmondó kijelentéseket, rajtacsíphetjük magunkat a felületességen, rutinon, átgondolatlanságon. De mindenekelőtt: nem kell kirekesztenünk az iróniát.

A kötet az 1998-as Te rongyos (elm)élet című gyűjtemény folytatása – csak míg ott az irodalomelmélet szakadozottsága volt hangsúlyos, itt inkább az, hogy az irodalomelmélet nem szükségképpen élvezhetetlen, savanyú, nehezen fogyasztható. Hogy ez igazolódik-e, azt döntse el az olvasó.

  • Kiadás éve: 2019
  • Terjedelem: 240 oldal
  • Kötés: kartonált
  • Formátum: A/5
  • ISSN 0133-6762
  • ISBN 978-963-456--043-2

Még nincsenek vélemények. Esetleg Ön?

Csak regisztrált felhasználóink írhatnak véleményt! Kérjük, regisztráljon!Kosár  

(üres)

 

 

KÖNYVESBOLTUNK