Balassi Kiadó - Bánffy Miklós, Erdélyi történet I. Megszámláltattál… II. És hijjával találtattál… III. Darabokra szaggattatol…

Balassi Kiadó

Sorozatok

Hírlevél

Cimkék

Kínai Olasz Német

Bánffy Miklós, Erdélyi történet I. Megszámláltattál… II. És hijjával találtattál… III. Darabokra szaggattatol…

A bonchidai kastély ura, a polihisztor erdélyi  arisztokrata írói munkásságának legnagyobb lélegzetű  alkotása a három részből álló regényfolyam.

Folytatás itt!

Kiadói ár!
4,760 Ft áfával

6,800 Ft áfával

(Az árat csökkentettünk 30 %-kal.)

Készletjelentés: SAJNÁLJUK, ELFOGYOTT!

0 db készleten


A hatalmas  birtok, a gubernátor ősök, a diplomáciai indíttatás,  a politikai karrier, a kaszinói tagság egyaránt lehetővé  tette, hogy Bánffy otthonosan mozogjon a báltermek,  a kártyaszobák, a nagy vadászatok, a lóversenyek,  a szerelmi és a politikai csatározások berkeiben, hiteles  és érvényes panorámát fessen az I. világháborút  megelőző évtizedről. Ettől mára természetesen akár  feledhetővé is válhatott volna a regény, ha nem ütne  át rajta Bánffy ragyogó tehetsége, nyelvi gazdagsága,  a merész művész minden ismérve.  Illés Endre a Megszámláltattál közel negyedszázados  első magyarországi kiadásában Berzsenyit idézve  „fene fátumot ostromló merészség”-nek nevezi  a regényt. Íróját dilettánsnak, pontosabban  dilettantónak, olyan embernek, aki gyönyörködik,  aki élvezi az életet, akit szórakoztat a világ  változatossága és gazdagsága, aki kedvét leli  mindenben, ami művészet és erőfeszítés.  Pontos jellemzés, ezért a végtelen gazdagságért  érdemes kézbe venni ezt a kalandos, de ugyanakkor  történetileg hiteles nagyregényt.  A Balassi Kiadó és a Polis Könyvkiadó közös kiadása.

  • Kiadás éve: 2006
  • Terjedelem: 1000 oldal
  • Kötés: vászon
  • Formátum: B/5
  • ISBN 963-506-693-7

 

Még nincsenek vélemények. Esetleg Ön?

Csak regisztrált felhasználóink írhatnak véleményt! Kérjük, regisztráljon!Kosár  

(üres)

Toplista

elérhető a fenti linken!

 

 

KÖNYVESBOLTUNK


On-line olvasható könyveink ITT!