Balassi Kiadó

Szerző

Sorozatok

Hírlevél

Cimkék

Kínai Olasz Német

Szabó Zoltán: A székesfehérvári királyi bazilika építéstörténete

Szabó Zoltán: A székesfehérvári királyi bazilika építéstörténete

A székesfehérvári bazilikát a magyar történelem és művészettörténet legfontosabb emlékei között is kiemekedő hely illeti meg.

Folytatás itt!

Kiadói ár!
2,100 Ft áfával

3,000 Ft áfával

(Az árat csökkentettünk 30 %-kal.)

Készletjelentés: SAJNÁLJUK, ELFOGYOTT!

0 db készleten


 Ennek ellenére építészeti vonatkozásaira mindeddig a megérdemeltnél kevesebb figyelem irányult. Ennek következtében még szakemberekben is sokszor az a tévképzet alakult ki, hogy a bazilka építészettörténeti vonatkozásban források hiányában gyakorlatilag értékelhetetlen.

Jelen tanulmány éppen ezt a hiányt kívánja pótolni a bazilika egy kiválasztott periódusát jellemző építészeti arculat felvázolásával. Publikálása egy több évtizede folyó kutatómunka összefoglalásának és irásbeli dokumentálásának első jelentősebb állomása.

A történeti források adataira és a fennmaradt emlékekre alapozva a tanulmány következtetéseket von le az egykori épület hajóinak, valamint apszisának magassági kiterjedésére vonatkozóan de ezen túlmenően elemzi a pillérformákra, a külső támszerkezetekre, valamint a részletképzésekre vonatkozó adatokat is. A tanulmány a szakemberek számára is lehetővé teszi, hogy megismerjék a bazilika építészettörténetére vonatkozó adatokat így e kérdésről is valódi tudományos eszmecserét folytathassanak.

  • Kiadás éve: 2010
  • Terjedelem: 102 oldal + számos képtábla
  • Kötés: papírtábla
  • Formátum: A/4
  • ISBN 978-963-506-841-8

Még nincsenek vélemények. Esetleg Ön?

Csak regisztrált felhasználóink írhatnak véleményt! Kérjük, regisztráljon!Kosár  

(üres)

 

 

KÖNYVESBOLTUNK