Fizetés és szállítás

Felhívjuk kedves megrendelőink figyelmét, hogy az alábbi feltételek kizárólag belföldi megrendelés esetén érvényesek.

A külföldi megrendelés feltételeiről kérjük, érdeklődjön a balassi@balassikiado.hu e-mail címen.

A szállítási költség 15 000 Ft alatt 1400 Ft,  utánvétes rendelésnél 1600 Ft. 

15 000 Ft feletti rendelés esetén a szállítási költséget a Kiadó vállalja.

A kiadványok vételára és a szállítási díj az általános forgalmi adót tartalmazza. A megrendelt kiadványokat az Ön választása szerint: 

1. Futárral küldjük el, utánvéttel, a kiadvány árát és a szállítási költséget ez esetben Ön készpénzben a kézbesítőnek fizeti. A szállítás díja ebben az esetben bruttó 1200 forint. Ha a csomagot a DPD szállítja, kártyával is fizethet, a Csomagpiac szintén dolgozik azon, hogy a kártyás fizetést mielőbb lehetővé tegye.

2. Ön számlánkra utalja a könyv és a postaköltség ellenértékét, a megrendelt könyvet az összeg számlánkra érkezése után adjuk át a szállítónak. 

Számlaszámunk: K&H Bank Zrt. 10402166-40715849-70070000

 3. A harmadik eset, hogy befárad könyvesboltunkba (1136 Budapest, Hollán Ernő u. 31., bejárat a Gergely Győző utca felől), és személyesen veszi át, illetve fizeti ki a megrendelt könyvet/könyveket. Itt természetesen kártyás fizetésre is van lehetőség. Kérjük vegyék figyelembe az aktuális nyitvatartási időt! 

FIGYELEM!

A szállításért (határidők stb.) a szállító cég vállal felelősséget, a Balassi Kiadónak erre semmilyen ráhatása nincs!

Szavatosság

A megrendelt termékekre a Ptk. 305. § szabályai szerint szavatosságot vállalunk. Hibás teljesítés esetén kifogásáról a hiba felfedezését követő lehető legrövidebb időn belül írásban tájékoztasson bennünket a balassi@balassikiado.hu címen. Hibás teljesítés esetén megrendelését a Ptk. 306. §-ban meghatározott szavatossági sorrend szerint: elsősorban kicseréljük, ha a cserére nincs módunk, úgy választása szerint árengedményt adunk, vagy a megrendeléstől elállhat, és kérheti a megrendelt termékért kifizetett összeg visszatérítését. A szállítási költséget nem áll módunkban visszafizetni. Hibás teljesítés esetén a szavatossági jogok érvényesítésével kapcsolatos költségek (pl. kicserélés vagy elállás esetén a visszaküldés postaköltsége) a Balassi Kiadó Kft.-t terhelik.

Elállás joga

Ön a csomag átvételétől számított 8 munkanapon belül a vásárlástól – figyelemmel a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 5. §-ára – indoklás nélkül elállhat. A sértetlen (külső sérelmi nyomoktól, használattól mentes) kiadványt a megrendelő nevével, saját költségén küldje vissza a Balassi Könyvesbolt címére (1136 Hollán Ernő utca 31.), és 30 napon belül visszatérítjük Önnek a kiszállított termék(ek) vételárát. A szállítási költséget nem térítjük vissza. Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk. Felhívjuk figyelmét, hogy nem gyakorolhatja a fenti elállási jogát hang- és képfelvétel megrendelése esetén, ha a kiszállítás után a védőcsomagolást felbontotta. Ha a megrendelt árucikk hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt a Balassi Kiadó Kft. díjmentesen kicseréli. Kérjük, hogy ha sérülést vagy hibát észlel az átvett terméken, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot az Ügyfélszolgálattal.