• -30%
Kurt Welthe,  A festészet nyersanyagai és technikái

Kurt Welthe, A festészet nyersanyagai és technikái

Készleten: 0 darab

Státusz: Elfogyott

Kedvezményes ár:

15 333 Ft
30% % kedvezmény
21 905 Ft

Az olvasónak bizonyára ismerősen cseng a könyv címe, hiszen a Festészeti technikák 1993-as megjelenése óta több kiadást ért meg a Balassi Kiadónál. Azonban a „szakkönyvek sorsa, hogy elavuljanak” – írta a könyv szerzője, Wehlte professzor. Nem utolsósorban ezért dolgozta át a kiadó a megújult kiadás számára a könyvet, amely számot ad az utóbbi évtizedekben megjelent nyersanyagokról, és a kor megváltozott festéstechnikai kívánalmainak is megfelel. A pigment- és kötőanyag-kémia területén is külön technológiai részletezést igényelnek az új előrelépések.

A bőséges anyag tartalmi és formai feldolgozásával kapcsolatos megfontolások eredményezték a könyv új felosztását. A pigmentek lexikális jegyzékét kibővítettük az első kiadás óta megjelent fontos újdonságokkal. A „festészet bibliájának” új grafikai szerkesztése is azt a célt szolgálja, hogy a régi és az új olvasóknak egyaránt megkönnyítse a fontos információk megtalálását. Az újdonságként a jelen kiadásban szereplő lapszéli margináliák segítenek a gyors áttekintésében, emellett tartalmaznak fogalommagyarázatokat és az olvasást kiegészítő információkat is.

Ez az átdolgozott, bővített kiadás továbbra is alapvető, megbízható és immár korszerű ismereteket nyújt a festéstechnológia területén.

  • Kiadás éve: 2004
  • Terjedelem: 480 oldal
  • Kötés: műbőr enveloppal
  • Formátum: B/5
  • ISBN 963-506-578-7