• -30%
Hadas Miklós, A férfiasság kódjai

Hadas Miklós, A férfiasság kódjai

Készleten: 13 darab

Státusz: Raktáron

Kedvezményes ár:

1 867 Ft
30% % kedvezmény
2 667 Ft
2-7 nap

A férfiasság változó eszményeivel, továbbá azokkal a normákkal, szokásokkal és viselkedési módokkal, kódokkal foglalkozik a szerző, amelyek a férfiak cselekedeteit befolyásolják, életüket irányítják,

megszabják ízlésüket, behatárolják párválasztási szokásaikat, ám amelyek  többnyire rejtve maradnak. A legtöbb  helyzetben a belénk kódolt „férfi” vagy „nő” nyilvánul meg, illetve a belénk kódolt férfi vagy nő is megnyilvánul a legkülönfélébb társas helyzetben,  s a szerző nem hagyja figyelmen kívül ezt a tényt sem.

A könyv sokféle olvasói igényt vesz figyelembe. Elméleti részében bemutatja a férfikutatások elmúlt ötven évét,  a legfontosabb irányzatokat, szerzőket, megmagyarázza a kulcsfogalmakat majd a köznapi jelenségekkel illusztrálja mondanivalóját. Feltárja, hogy a 19. századi Magyarországon hogyan alakult ki a modern sportok világa, és mindez hogyan hatott a férfiasság eszményének átalakulására,  foglalkoztatja az olimpiai mozgalom, a globalizáció és a nemiség közötti kapcsolatok problémaköre is. Külön  részben fejti ki a kulturális élet sajátos világának konfliktusait, megismerteti olvasóit a zene művelése során érvényesülő rejtett hatalmi viszonylatokkal, Huszárik Zoltán Szindbád-filmje és a Kádár-rendszer összefüggéseivel, illetve az amerikai és európai filmek férfiábrázolásaival.

Hadas Miklós könyve ténylegesen a szakirodalom körébe sorolható, ugyanakkor rendkívül elgondolkodtató és szórakoztató olvasmány, nők és férfiak számára egyaránt.

  • Kiadás éve: 2010 
  • Terjedelem: 212 oldal
  • Kötés: kartonált
  • Formátum: B/5
  • ISBN 978-963-506-832-6